Manisa Eğitim Merkezi Müdürlüğü

05.02.2016

Yusuf ANIK

ÖZGEÇMİŞ

1980 tarihinde Konya’nın Ereğli İlçesinde dünyaya geldi. 1996’da Ereğli İmam-Hatip Lisesinden, 1999’da Uludağ Üniversitesi İlahiyat M.Y.O’dan mezun oldu. 2004 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Aynı yıl başladığı Erzurum Ömer Nasuhi BİLMEN Eğitim Merkezi İhtisas Kursu’ndan 2007 yılında dereceyle mezun oldu.

Görev hayatına 2001 Yılında Ardahan’da İmam-Hatip olarak başladı.            Erzurum-Merkez ve Konya-Meram’da Müezzin-Kayyım olarak görev yaptı. 2008’de Kars-Digor İlçesine Vaiz olarak atandı.  Daha sonra Afyon-Bolvadin İlçe Vaizliği görevini yürüttü. 2011 yılında K.K.T.C. Din Hizmetleri Müşavirliğinde 1 yıl süreyle din görevlisi olarak görev yaptı. Yurtdışı görevi dönüşünde 2013 yılında Karaman Cezaevi Vaizliğine atandı. 2015 yılında açılan İlçe Müftülüğü sınavını dereceyle kazanarak Kayseri Felahiye Müftüsü olarak atandı. 3 Yıllık İlçe Müftülüğünün ardından 2018’de açılan  Eğitim Görevlisi sınavını kazanarak Manisa Eğitim Merkezi’ne tayin oldu.

Evli ve iki çocuk babası olan Yusuf ANIK, Halen Necmeddin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İslam Hukuku Alanında Yüksek Lisans çalışmasına devam etmekte olup Arapça bilmektedir.